Nesiliaujančios atakos vidurnaktį nusinešė dviejų dešimčių žmonių gyvybes Gazos Ruože, o palestiniečių teroristinė grupuotė paleido eilę raketų.

Izraelio kariuomenės atstovas spaudai Danielis Hagaris naujametiniame pranešime teigė, kad dalis iš 300 tūkst. kariuomenės rezervistų galės atsikvėpti ir pasirengti būsimoms „ilgoms kovoms“.

„IDF (Izraelio gynybos pajėgos) turi planuoti [veiksmus] į priekį, suprasdamos, kad būsime reikalingi papildomoms užduotims ir kariniams veiksmams atlikti visus šiuos metus“, – žurnalistams sakė D. Hagaris.

„Karo tikslams pasiekti reikia ilgos kovos, todėl mes ruošiamės atitinkamai“, – pridūrė jis.

Pasak D. Hagario, šiuo metu kariuomenė planuoja karių dislokavimą ateinančiais mėnesiais.

„Kai kurie rezervistai šią savaitę grįš pas savo šeimas ir į darbus“, – sakė jis.

„Tai gerokai palengvins naštą ekonomikai ir leis jiems sukaupti jėgas būsimiems veiksmams kitais metais, nes kovos tęsis ir jie vis dar bus reikalingi“, – teigė karinių pajėgų atstovas.

Nuo spalio 27 d., kai Gazos Ruože pradėta antžeminė operacija, Izraelio kariuomenė palestiniečių teritorijoje neteko 172 karių, dalis jų žuvo netyčia nuo saviškių rankos.

Izraelio kariuomenė pirmadienį patvirtino ankstesnius žiniasklaidos pranešimus, kad kas šeštas Gazos Ruože žuvęs Izraelio karys neteko gyvybės atsitiktinai arba mirė dėl savo bendražygių veiksmų.

Teigiama, kad taip žuvo viso 29 Izraelio kariai, 18 iš jų – per „draugišką ugnį“. Du žuvo nuo atsitiktinių šūvių, o likę devyni per nelaimingus atsitikimus, pavyzdžiui, su šaudmenimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją