Pagal susitarimą, dėl kurio deramasi tarpininkaujant JAV, abi kariaujančios šalys svarsto galimybę sudaryti penkių dienų paliaubas, per būtų paleisti dešimtys Izraelio įkaitų, kuriuos islamistų teroristinė organizacija laiko Gazos Ruože.

Apie tai šeštadienio vakarą pranešė laikraštis, remdamasis asmenimis, susipažinusiais su derybų eiga.

Reaguodama į žiniasklaidos pranešimą, JAV nacionalinio saugumo tarybos atstovė spaudai Adrienne Watson socialiniame tinkle „X“ rašė: „Mes dar nepasiekėme susitarimo, tačiau ir toliau sunkiai dirbame, kad jį pasiektume“.

Pasak „Washington Post“, įkaitų išlaisvinimas gali prasidėti per kelias artimiausias dienas, jei paskutinę minutę nekils problemų. Nutraukus karo veiksmus, Gazos Ruožą iš Egipto taip pat turėtų pasiekti gerokai daugiau humanitarinės pagalbos, įskaitant degalus.

Susitarimo projektas buvo parengtas per kelias savaites trukusias Izraelio, JAV ir „Hamas“ derybas Kataro sostinėje Dohoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)