Apie į Raudonąją jūrą nutaikytą raketą šeštadienio rytą socialiniame tinkle „X“ („Twitter“) paskelbė JAV centrinė vadavietė.

JAV pajėgos sudavė smūgį, nes nustatė, kad kovotojų valdomoje vietovėje buvusi raketa kėlė grėsmę JAV kariniam jūrų laivynui ir prekybiniams laivams, plaukiantiems pasaulio prekybai svarbiu maršrutu.

Islamistai hučiai Raudonojoje jūroje laivus pradėjo pulti prasidėjus karui Gazos ruože, kuris vyksta tarp Izraelio ir palestiniečių teroristinės organizacijos „Hamas“.

Penktadienį islamistai raketomis atakavo Jungtinės Karalystės naftos tanklaivį, kuris užsidegė. Hučiai veikia reikšdami solidarumą su „Hamas“ ir savo atakas nuo Jemeno krantų rengia prieš laivus neva susijusius su Izraeliu.

Vienas svarbiausių pasaulyje laivybos maršrutų driekiasi palei Jemeno krantus. Laivai iš Indijos vandenyno pro ten plaukia link Sueco kanalo Egipte į Viduržemio jūrą.

Atsakydamos į šiuos išpuolius JAV ir Jungtinė Karalystė pastarosiomis savaitėmis surengė keletą smūgių prieš jučių pozicijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją