„Atsakydami į vakar (šeštadienį) Golano aukštumų link nukreiptą ataką, IDF (Izraelio gynybos pajėgų) naikintuvai smogė teroristinės infrastruktūros objektams Sirijoje“, – pranešė kariuomenė socialiniame tinkle „Telegram“.

Palestinos šeimos bėga iš Gazos miesto

Šeštadienį Izraelio kariuomenė informavo, kad du iš Sirijos paleisti sviediniai nukrito negyvenamose Golano aukštumų teritorijose, regione buvo girdimos sirenos, perspėjančios apie raketų pavojų.

Izraelis taip pat atakavo objektus Sirijoje penktadienį po to, kai iš šalies teritorijos paleistas dronas įsirėžė į mokyklą pietiniame Eilato mieste.

Tęsiantis įnirtingiems Izraelio pajėgų ir „Hamas“ grupuotės susirėmimams, Gazos Ruožo ligoninėse sekmadienį įstrigo tūkstančiai žmonių. Medikai ir humanitarinės pagalbos darbuotojai perspėja, kad pacientai mirs, jei kovos nebus sustabdytos.

Al-Najjar ligoninė Gazos ruože

AFP televizijos kadruose matyti ryškių šviesų nušviečiamas naktinis dangus virš Gazos miesto, girdimi sprogimai visame mieste. Izraeliui vykdant oro ir sausumos kampaniją sunaikinti „Hamas“, karo veiksmai priartėjo prie svarbiausių medicinos įstaigų.

Al-Najjar ligoninė Gazos ruože

„Jei nedelsiant nesustabdysime šio kraujo liejimo nutraukdami ugnį arba bent jau evakuodami pacientus kitur, šios ligoninės taps morgu“, – sekmadienį perspėjo medicinos pagalbos grupė „Gydytojai be sienų“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)