85-metis H.Mubarakas, teisiamas kartu su savo dviem sūnumis, buvusiu užsienio reikalų ministru ir šešiais saugumo vadais, į teismą buvo atvežtas kėdėje su ratukais, vilkintis baltus rūbus, užsidėjęs akinius nuo saulės.

Triukšmingoje aplinkoje, prieš posėdžio pradžią, aukų artimųjų advokatai provokavo kaltinamųjų zonoje stovinčius H.Mubarako sūnus Alaa ir Gamalį skandavimu: "žmonės nori žudiko egzekucijos".

Bet Mubarakai nekreipė dėmesio į šias skanduotes.

Mėginta procesą teisme pradėti balandžio 13 dieną, bet pirmojo posėdžio pradžioje, jau po kelių sekundžių nusišalinus teisėjui Mostafa Hassanui Abdallah, byla buvo perduota Apeliaciniam teismui, kad būtų parinktas kitos apygardos teismas.

Spalį tas pats teisėjas liūdnai pagarsėjusioje "Kupranugarių mūšio" byloje išteisino kaltinamuosius, kurie buvo kaltinami įsakę raitiems ant kupranugarių ir arklių policininkams malšinti protestus 2011 metais per sukilimą, kuris nuvertė H.Mubaraką.

H.Mubarakas, jo buvęs vidaus reikalų ministras Habibas al-Adly ir dar šeši aukšto rango saugumo pareigūnai kaltinami sąmokslu nužudyti ir šimtų taikių protestuotojų tyčiniu nužudymu 2011-ųjų sausio 25-31 dienomis.

Jo sūnūs Alaa ir Gamalis kartu su tėvu ir pabėgusiu verslininku Husseinu Salemu yra kaltinamieji ir byloje dėl korupcijos.