Ekstremistai antiislamiškas D. Trumpo kalbas rodys savo reklaminiuose vaizdo įrašuose, sakė H. Clinton. D. Trumpas neseniai sukėlė pasipiktinimą pareiškęs, kad musulmonams turėtų būti uždrausta atvykti į JAV.

TV stoties ABC organizuoti demokratų kandidatų debatai vyko Mančesteryje Naujojo Hempšyro valstijoje.

Dėl kruvino išpuolio San Bernardine gruodį pirmoji debatų valanda pirmiausiai buvo skirta kovai su teroru ir IS, Irako bei Sirijos temoms. H. Clinton įspėjo, kad tokie teiginiai, kaip D. Trumpo apie musulmonus, gali sudaryti įspūdį, jog vyksta „civilizacijų susidūrimas" ir savotiškas „karas su musulmonais". Ji apkaltino D. Trumpą „puikybe" ir „sektantiškumu".

Tačiau jei demokratai buvo vieningi D. Trumpo atžvilgiu, užsienio politikos, ginklų įstatymų ar finansų politikos klausimais jų nuomonės skyrėsi.

Portalo „realclearpolitics.com" duomenimis, H. Clinton apklausose remia vidutiniškai 56 proc. rinkėjų. Ji smarkiai atsiplėšusi nuo kairės pakraipos senatoriaus BBernie Sanderso, kuriam palankumą rodo 30 proc. amerikiečių. Toli atsilikęs su 3 proc. yra buvęs Merilendo gubernatorius Martinas OMalley".