„Nuo tada, kai prieš dvi ar tris dienas apžiūrėjau Michailą Saakašvilį, padėtis pablogėjo. Jis gėrė sultis ir iš tiesų įmaišydavo į arbatą šaukštelį medaus (...) Po to, kai per televizorių išgirdo, esą suvalgė kalėjime beveik 8 kg medaus, apskritai jo atsisakė. Tai turėjo pasekmių, ir dabar padėtis beveik kritinė“, – sakė jis žurnalistams.

Anot gydytojo, M. Saakašvilis serga talasemija. Tai genetinė kraujo liga, atsirandanti sutrikus hemoglobino gamybai.

„Niekada anksčiau nesu apie tai kalbėjęs, bet šiandien jis man davė leidimą. Tai ne mirtina liga, tačiau egzistuoja tam tikros ribos, ir viena tų ribų yra badas. Sergant šia liga badauti negalima. Jis žinojo apie šią ligą nuo vaikystės, tačiau ji buvo diagnozuota jam Vašingtone per vieną vizitų“, – sakė N. Kipšidzė.

„Dabar jis sunkiai vaikšto ir jam sunku kalbėti“, – pridūrė gydytojas.

Tuo metu Sakartvelo pataisos įstaigų tarnyba tvirtina, kad eksprezidento sveikatos būklė normali.

„Žiniasklaidos išplatinta informacija, esą Michailo Saakašvilio sveikatos būklė pablogėjo, neatitinka tikrovės. Jis vartoja skirtus medikamentus. Jo sveikatos būklė šiuo metu normali, gyvybinių funkcijų rodikliai – normalūs“, – nurodė tarnyba naktį iš sekmadienio į pirmadienį išplatintame pranešime.

„Dėl paskelbto bado streiko Michailas Saakašavilis yra nuolat stebimas medikų“, – rašoma pranešime.

Po N. Kipšidzės pareiškimo apie pablogėjusią eksprezidento sveikatos būklę prie Rustavio miesto kalėjimo susirinko jo šalininkai. Jie opozicinio televizijos kanalo „Mtavari Archi“ tiesioginiame eteryje prašė M. Saakašvilio nutraukti bado streiką.

Ukrainos pilietybę turintis Sakartvelo eksprezidentas slapta atvyko į šalį rugsėjo 29 dieną. Spalio 1-ąją jis buvo sulaikytas Tbilisyje. Šiuo metu M. Saakašvilis laikomas kalėjime pietrytiniame Rustavio mieste.

Sakartvele eksprezidentui iškeltos kelios baudžiamosios bylos. Valdžia nekart įspėjo, kad jis bus sulaikytas, kai tik kirs šalies sieną.

M. Saakašvilis savo sulaikymą laiko neteisėtu, o jam pareikštus kaltinimus – suklastotais. Jis kalėjime paskelbė bado streiką.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)