„Raginame Sakartvelo vyriausybę nedelsiant imtis veiksmų siekiant užtikrinti, kad būtų patenkinti neatidėliotini pono Saakašvilio psichinės sveikatos ir medicininiai poreikiai“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Nedas Price'as.

N. Price'as teigė, kad Sakartvelo valdžia turi pareigą „apsaugoti kalinius nuo prievartos, įskaitant psichinę prievartą, ir suteikti tinkamą medicininę priežiūrą“.

„Mes ir toliau raginame Sakartvelo vyriausybę elgtis su ponu Saakašviliu sąžiningai ir oriai pagal tarptautinius standartus ir Sakartvelo teisę“, – sakė Valstybės departamento atstovas.

2004–2013 metais prezidento pareigas ėjęs M. Saakašvilis slapta sugrįžo į Sakartvelą prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas.

Jis jau 40 dienų atsisako maisto, protestuodamas prieš įkalinimą, kurį laiko politiškai motyvuotu.

Pirmadienį M. Saakašvilis buvo perkeltas į kalėjimo ligoninę. Žmogaus teisių pareigūnai sako, kad ši ligoninė neužtikrina eksprezidentui tinkamo gydymo.

Pirmadienį vakare maždaug 40 tūkst. žmonių susirinko į mitingą sostinėje Tbilisyje reikalauti, kad eksprezidentas būtų paleistas į laisvę.

Gydytojai sako, kad M. Saakašviliui gresia realus mirties pavojus, nes jis serga kraujo liga ir dėl jos bado streikas jam ypač pavojingas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)