Kalinių muštynės kilo Kantelio kalėjime Kecaltenango mieste, esančiame už 205 km į vakarus nuo sostinės Gvatemalos. Tarp šios įkalinimo įstaigos kalinių yra dviejų konkuruojančių gaujų – „Mara Salvatrucha“ (MS-13) ir „Barrio 18“ narių, taip pat asmenų, priklausančių su narkotikų prekyba siejamoms nusikalstamoms grupuotėms.

„Preliminariais duomenimis, žuvo septyni kaliniai“, – nurodė Vidaus reikalų ministerija išplatintame pranešime, kuriame padėtį kalėjime apibūdino kaip „riaušes“.

Kiek anksčiau nacionalinės policijos atstovas spaudai Jorge Aguilaras pranešė, kad mažiausiai keturiems kaliniams buvo nukirstos galvos.

Anot jo, pareigūnai įtaria, kad viena iš gaujų užpuolė kitos gaujos narius keršydama už incidentą, įvykusį prieš dvi dienas.

J. Aguilaras sakė, kad pusė tūkstančio policininkų buvo dislokuoti Kecaltenange užtikrinti tvarkos kalėjime.

Baimę keliančios smurtingos gaujos Gvatemaloje užsiima turto prievartavimu, versdamos verslininkus ir autobusų įmones mokėti už apsaugą. Nepaklusę nusikaltėlių reikalavimams asmenys neretai nužudomi.

Gaujos atsakingos už beveik pusę iš 3 500 per metus Gvatemaloje įvykdomų nužudymų, nurodo pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją