Belgorodo srityje, nukentėjusioje nuo smūgių viso Kremliaus karo Ukrainoje metu, šią savaitę įvyko beprecedentis dviejų dienų įsiveržimas iš Ukrainos, kuriam sustabdyti Rusija panaudojo karius ir artileriją.

Penki rajonai buvo pakartotinai atakuojami dronais, minosvaidžiais ir artilerija, o į Kozinkos kaimą buvo smogta daugiau kaip 130 kartų, socialinėje žiniasklaidoje pranešė Belgorodo gubernatorius Viačeslavas Gladkovas.

Atakos pasienio rajone buvo surengtos tuo metu, kai Kyjivas pareiškė, kad rengiasi dideliam kontrpuolimui prieš Maskvos pajėgas.

V. Gladkovas nepranešė apie žmones, kurie būtų nukentėję per atakas. Jis sakė, kad didžiausi išpuoliai buvo įvykdyti Graivorono rajone, kur Rusijos kariai anksčiau šią savaitę atrėmė įsiveržimą iš Ukrainos.

Kozinkos kaime netoli sienos buvo apgadinti šaligatviai ir keliai, sakė V. Gladkovas. Į Glotovo kaimą pataikė šeši sviediniai, išdaužę namų langus, sakė jis, pridurdamas kad prie kaimo parduotuvės ir sovietmečiu statytų kultūros namų buvo pritvirtinti „sprogstamieji įtaisai“. Vietos pajėgos virš kaimo numušė droną ir dvi raketas, sakė jis.

Šebekinsko pasienio rajonas buvo apšaudytas 35 kartus, Naujosios Tavolžankos kaimą apšaudė dronai, minosvaidžiai ir artilerija, Belgorodo miesto, kuriame gyvena apie 330 tūkst. gyventojų, apylinkės buvo apšaudytos 14 kartų, sakė gubernatorius.

Rusija anksčiau šią savaitę pažadėjo „itin griežtai“ atsakyti į išpuolius jos teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)