Tai padarė du nežinomi jaunuoliai, atėję į viešbučio "Rus" salę, kur prasidėjo konferencija. Iš salės vedami chuliganai šaukė: "Tegyvuoja "Brolybė"!" ir "Sorosai, lauk iš Ukrainos, tau nieko neišdegs!".

Susivienijimo "Brolybė" nariai patvirtino, kad incidente dalyvavo šios organizacijos aktyvistai ir žadėjo tęsti atakas prieš verslininką tol, kol jis neišvyks iš Ukrainos, taip protestuodami prieš JAV ir jo pasiuntinio bandymus kištis į šalies vidaus reikalus ir "kurstyti" vidaus politinę priešpriešą.

Tai jau ne pirmas incidentas G.Sorosui lankantis Ukrainoje. Antradienį buvo mėginta sutrukdyti surengti Kryme "apskritąjį stalą", skirtą žmogaus teisių problemoms, kuriame turėjo dalyvauti ir filantropas.

Jam pasibaigus G.Sorosas pareiškė žurnalistams: "Aš manau, jog tai eina iš vieno šaltinio - tai ponas Medvedčiukas (Ukrainos prezidento administracijos vadovas Viktoras Medvedčiukas)".

Tuo tarpu opozicinis Julijos Tymošenko blokas trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriame "stebimasi ir piktinamasi" veiksmais, nukreiptais prieš G.Sorosą. Pareiškime taip pat kalbama apie jo "atvirą pjudymą", kurį organizuoja "valdžiai lojali žiniasklaida ir administracinės valstybinės įstaigos bei organizacijos".

Bloko nuomone, "bandymai diskredituoti G.Sorosą - tai dalis plano, kuriuo siekiama galutinai nutraukti Ukrainos ryšius su civilizuotu pasauliu ir atverti kelią totalitarizmui šalyje".