VRM nurodė, kad ministro pavaduotojas Gela Chvedelidzė prisipažino pažeidęs asmenų privatumą, kai buvo apkaltintas paskelbęs internete slapta nufilmuotą įrašą, kuriame matomi trys vyrai. Vienas iš jų esą buvo žurnalistas Georgijus Paresašvilis, kuris yra paskelbęs ne vieną straipsnį, kaltindamas aukšto rango pareigūnus užgrobiant verslo įmones.

"Gela Chvedelidzė dėl asmeninių priežasčių neteisėtai išplatino internete vaizdo įrašą apie žurnalisto Georgijaus Paresašvilio asmeninį gyvenimą, - sakoma ministerijos pranešime. - Suimtasis pripažino savo kaltę."

Atskirai komentuodamas per televiziją, vidaus reikalų ministras Iraklijus Garibašvilis sakė, kad tas vaizdo įrašas buvo nufilmuotas ankstesnės prezidento Michailo Saakašvilio vyriausybės pareigūnų.

Dabartinio premjero Bidzinos Ivanišvilio vyriausybės pareigūnai kaltino M.Saakašvilio administracijos narius naudojus neteisėtą sekimą ir sukaupus milžinišką kiekį kompromituojančios medžiagos apie aukšto rango veikėjus.

Sausį prokurorai suėmė tris buvusius aukštus Gynybos ministerijos pareigūnus už slaptų gėjų sekso vaizdų filmavimą, kurio taikiniais tapi kai kurie žinomi asmenys, siekiant juos šantažuoti ir priversti bendradarbiauti su valstybės saugumo tarnybomis.

Homoseksualumas tebėra labai nepalankiai vertinamas Gruzijoje, kurios visuomenė labai konservatyvi ir kurioje didelę įtaką turi Ortodoksų Bažnyčia.

Nuo pernai spalį įvykusių rinkimų, per kuriuos M.Saakašvilio Vieningąjį nacionalinį judėjimą įveikė B.Ivanišvilio aljansas "Gruzijos svajonė", abiejų lyderių santykiai buvo labai įtempti.

M.Saakašvilis, kuris turės palikti prezidento postą ateinantį spalį, pasibaigus jo antrai kadencijai, kaltina B.Ivanišvilį politine "raganų medžiokle", nukreiptą prieš šalies vadovą ir jo šalininkus.