Gruzijos valdžia kaltina Rusijos karininkus sąsajomis su dviejų elektros perdavimo linijų, geležinkelio Kaspio rajone 2004 metų spalio 9 dieną ir naftotiekio Chašuryje tų pačių metų lapkričio 17-ąją sprogdinimais.

VRM taip pat pateikia už teroro aktą Rytų Gruzijos Gorio mieste 2005 metais nuteistų Georgijaus Valijevo, Georgijaus Kočijevo ir Josifo Zasajevo parodymų įrašus. Šie nuteistieji tvirtina atpažinę savo instruktorių - papulkininkį Romaną Boiko.

Minimas ir už teroro aktų Goryje ir Chašuryje organizavimą ieškomas pulkininkas Anatolijus Sysojevas, kuris 1995 metų rugpjūtį buvo sulaikytas Azerbaidžane ir apkaltintas sąmokslu prieš tuometinį prezidentą Heidarą Alijevą.

Tuoj po to, kai buvo sulaikyti Rusijos karininkai, Gruzijos VRM vadovas Vano Merabišvilis pareiškė, jog artimiausiu metu spaudai taip pat bus pateikta įrodymų apie dar vieno kadrinio GRU (Rusijos vyriausiosios žvalgybos valdybos) karininko - Anatolijaus Sinicyno sąsajas su 2005 metų vasario 1 dieną Goryje įvykdytu teroro aktu, praneša Gruzijos žiniasklaida.

Prieš Gorio regioninės policijos patalpas sprogo paliktas automobilis "VAZ-2106" be valstybinių numerių, kuriame, kaip spėjama, buvo paslėpta sprogmenų. Policijos departamento pastatas buvo smarkiai apgadintas, dalis jo sugriuvo, apgadinta ir sudegė maždaug dešimt netoliese stovėjusių automobilių. Trys žmonės žuvo, dar 18 buvo sužeista.

Sulaikyti Rusijos kariškiai yra Gruzijos teisingumo ministerijos bausmių vykdymo departamento tardymo izoliatoriuje, pranešė Rusijos konsulas Tbilisyje Valerijus Vasiljevas.