Anot Ch. Grozevo, dar prieš pradėdama plataus masto karą prieš Ukrainą, Rusija į Ukrainą pasiuntė keletą elitinių grupuočių, kurios invazijos metu turėjo užimti Kyjivo valdžios institucijų kvartalą.

„Dar prieš porą savaičių iki karo pradžios jie įžengė per Baltarusiją, kad būtų netoli Kyjivo. Dalis iš jų pateko į Kyjivą ir rengėsi užimti vyriausybinį kvartalą. Žmonės, pavaldūs A. Averjanovui. Jų buvo apie 30, tai elitinė grupuotė. Jie pasiuntė ten tuos pačius asmenis, kurie sprogdino sandėlius Čekijoje ir Bulgarijoje, kurie kurie nuodijo Skripalius“, – pasakojo Ch. Grozevas.

Jis teigė, kad karo pradžioje šie rusų žudikai atrodė labai motyvuoti. Jie buvo įsitikinę, kad gali nesunkiai paimti į nelaisvę arba nužudyti Ukrainos vadovybę.

Tačiau kai GRU pareigūnų planai buvo sužlugdyti ir jų nuotaika kardinaliai pasikeitė.

„Mes sekėme kelių šios komandos narių komunikaciją. Buvo ir baisu, ir juokinga. Baisu, nes matėme, kokie yra jų tikslai, o juokinga, nes sulig kiekviena diena jie darėsi vis mažesni „urapatriotai“, ėmė kritikuoti vadovybę dėl blogai suplanuotos operacijos.

Iš pradžių jie rašė žmonoms, kad užtruks savaitę, paskui dvi, vėliau mėnesį, pusmetį... Pradėjo abejoti dėl savo žmonų ištikimybės. Galima būtų parašyti romaną apie tai, kaip komanda, kuri turėjo per mėnesį užtikrinti Rusijai pergalę, tapo savo pačios karo auka“, – kalbėjo Ch. Grozevas.

Jo duomenimis, dalis šios grupės narių buvo likviduoti karo eigoje, o daliai pavyko pabėgti. „Jie iš Rusijos planuoja diversines operacijas, nebeturi tokių didelių tikslų kaip anksčiau – nužudyti V. Zelenskį. Šis planas jiems visiškai nepavyko“, – konstatavo Ch. Grozevas.

Nuo plataus masto invazijos Ukrainoje pradžios buvo nukauta arba sužeista 417 950 rusų karių ir karininkų, pirmadienį pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas. Vien per pastarąją parą, Ukrainos teigimu, sunaikinta 1 150 okupantų rusų.

Be to, Ukrainos kariuomenė sunaikino 6 648 priešo tankus (+8), 12 660 šarvuotųjų kovos mašinų (+21), 10 210 artilerijos sistemų (+22), 1 004 raketų paleidimo sistemas (+1), 698 oro gynybos sistemas (+2), 347 karo lėktuvus, 325 sraigtasparnius, 7 845 bepiločius orlaivius (+2), 1 916 sparnuotųjų raketų (+1), 25 karo laivus / katerius, 1 povandeninį laivą, 13,374 karinius sunkvežimius ir kuro talpyklas (+42), 1 621 specialiosios technikos vienetą (+1).

Naujausi duomenys apie priešų nuostolius yra tikslinami.

Pranešama, kad per pastarąją parą rusai į Ukrainos kariuomenės pozicijas ir taikias gyvenvietes paleido septynias raketas, jas 50 kartų apšaudė iš oro ir 112 kartų - naudodami raketų paleidimo sistemas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)