Pasak pareigūnų, 74 metų Thaksinas, du kartus buvęs Tailando premjeru, nušalintas per 2006 metų perversmą, kenčia nuo daugybės sveikatos sutrikimų ir netrukus po vidurnakčio iš kalėjimo karantino buvo perkeltas į policijos ligoninę.

Kalėjimų departamento atstovas pranešė, kad kalėjimo medikai vėlų trečiadienio vakarą informavo, jog Thaksiną kankina nemiga, aukštas kraujospūdis ir mažas deguonies kiekis kraujyje.

Tailando žiniasklaida pranešė, kad buvęs premjeras milijardierius buvo apgyvendintas privačiuose VIP apartamentuose 14-ame policijos ligoninės aukšte, iš kurio atsiveria vaizdas į išskirtinį privatų golfo aikštyną Bankoko centre.

Thaksinas parvyko į tėvynę tą pačią dieną, kai jo partija „Pheu Thai“ grįžo į vyriausybę pagal susitarimą dėl valdžios pasidalijimo su kariuomenei palankiomis partijomis, todėl kilo spėlionių, kad buvo sudarytas susitarimas sutrumpinti jo įkalinimo laiką.

Patvirtintas naujas premjeras

Antradienį partijos „Pheu Thai“ atstovas Srettha Thavisinas buvo patvirtintas ministru pirmininku – pirmuoju partijos premjeru po to, kai 2014 metais per perversmą buvo nušalinta Thaksino sesuo Yingluck.

Nekilnojamojo turto magnatas Srettha vadovauja prieštaringai vertinamai koalicijai, į kurią įeina partijos, susijusios su perversmą įvykdžiusiais generolais, nušalinusiais Thaksiną ir Yingluck.

Naujoji koalicija užkirto kelią į valdžią pradedančiajai pažangiajai partijai „Judėkime pirmyn“, kuri, kilus jaunimo ir miestų gyventojų nepasitenkinimui dėl beveik dešimtmetį trukusio kariškių remiamo valdymo, gegužės mėnesį vykusiuose rinkimuose iškovojo stulbinamą pergalę.

Tačiau „Judėkime pirmyn“ reformistinis siekis taisyti įstatymus dėl karališkosios šeimos šmeižimo ir kovoti su verslo monopolijomis išgąsdino galingąjį karalystės elitą, ir partijos lyderiui Pitai Limjaroenratui nebuvo leista tapti ministru pirmininku.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją