„Įvaizdis, kokį mūsų – ir net Amerikos – žiniasklaida propaguoja, iš tikrųjų neturi nieko bendro su realybe“, – pareiškė Rusijos prezidentas, atsakydamas į vienos Rusijos parlamentarės klausimą, ar kartais Amerikos prezidentas nekenčia nuo senatvinės silpnaprotystės.

„Bidenas tikras profesionalas, su juo reikia būti labai atidžiam, kad tik ko svarbaus nepraleistum. Galiu jus patikinti – jis tikrai niekam neleis jo sutrikdyti“, – komentaruose televizijai pareiškė Rusijos prezidentas.

Rusijos žiniasklaida mažiausiai vieną kartą viešai suabejojo 78 metų JAV prezidento protinėmis galiomis. Tokio elgesio nusipelnė JAV vadovo per interviu kovą pasakyta frazė, kad V. Putinas yra žudikas. Nušviesdamas viršūnių susitikimą Šveicarijoje, pagrindinis visą parą rodomas šalies televizijos kanalas ne kartą pastebėjo ir pažymėjo, kad V. Putinas kalba iš atminties, o štai J. Bidenas vis žvilgčioja į užrašus kortelėse.

„Visi tą darome“, – gindamas kolegą, ketvirtadienį atsakė V. Putinas.

Nors jokių konkrečių susitarimų per viršūnių susitikimą nebuvo pasiekta, abi pusės džiaugiasi dėl įtampos mažinimo.

V. Putinui klausimą vaizdo ryšiu per valstybės tarnautųjų diplomų teikimo ceremoniją uždavė 36 metų Maria Lvova-Belova – ji Valstybės Tarybai nuo valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ priklauso mažiau nei metus.

Tokių renginių scenarijus Kremliaus įprastai būna kruopščiai apgalvotas iš anksto.

Nepaisant gana šiltų žodžių, skirtų J. Bidenui, V. Putinas pademonstravo savo priešiškumą Baltųjų Rūmų atstovei spaudai Jen Paski. Ji oficialios Rusijos kritikos taikinyje atsidūrė dar 2014 metais, kai tapo JAV Valstybės departamento atstove pačioje karinio konflikto Ukrainoje pradžioje.

„Jo atstovė spaudai – jauna, išsilavinusi, graži moteris, tik nuolat visko pripainioja“, – sakė V. Putinas, o štai, anot Rusijos prezidento, J. Bidenas – „ramus, žino, ko siekia, ir užtikrintai tą daro“.