Sekmadienį Kinijoje buvo švenčiama meilės diena. Ta proga 56 metų politikas Liang Wengenas (Liang Vengenas) nepraleido galimybės atkreipti dėmesį į narystės partijoje naudą širdies reikalams.

„Daugumos komunistų partijos narių žmonos dailesnės nei valdančiajai partijai nepriklausančių vyrų sutuoktinės“, - konstatavo politikas.

„Kinijos merginos labiau myli komunistus, nes partijos nariai turi savų idealų, yra atsidavę ir pasirengę aukotis“, - pridūrė Kinijos valdančiosios partijos narys.

Liang Wengenas – vienas iš turtingiausių Kinijos žmonių, jo turtai vertinami 4 milijardais skaičiuojant litais. Be to, jis yra sunkiąją techniką gaminančios bendrovės „Sany“ valdybos pirmininkas.

Per spaudos konferenciją politikas sakė, jog prie partijos norėjo prisijungti net 18 metų – jis manė, jog narystė komunistų partijoje padės jam užsitarnauti aplinkinių pagarbą.

Tačiau ilgą laiką Kinijos verslininkai šalies valdžios sluoksnių buvo vertinami gana skeptiškai ir į partiją nepriimami.

Šiandien Liang Wengenas yra vienas iš įtakingiausių partijos narių. Jis buvo vienas iš maždaug 30 delegatų iš privataus sektoriaus, kuriems buvo suteikta teisė dalyvauti 18-ajame partijos suvažiavime.

Politikas neigia, jog gali būti išrinktas į partijos centrinį komitetą – 370 politikų vienijančią instituciją, renkančią politinio biuro ir jo nuolatinio komiteto narius. Verslininkas sako esą gandai dėl jo paaukštinimo tėra „rašymas šakėmis ant vandens“.

Būsimasis Kinijos prezidentas Xi Jinping (Si Dzinpingas) pelnytai didžiuojasi savo antrosios žmonos, 49 metų liaudies dainų atlikėjos Peng Liyuan, grožiu. Partijos pirmininkas Mao turėjo keturias sutuoktines ir garsėjo nepasotinamu apetitu dailiajai lyčiai.