„Mano draugams rusams, kurie kalba apie branduolinių ginklų panaudojimą Ukrainoje: turite suprasti, jog tai būtų ataka prieš NATO, atsižvelgiant į Ukrainos artumą NATO teritorijai“, – tviteryje parašė L. Grahamas.

Jis taip pat pridūrė: „Laikas išblaivėti ir suvokti, kad jūsų barbariška invazija į Ukrainą neveikia, pasitraukti ir išgelbėti daug jaunų rusų nuo beprasmės mirties.“

Liepos 30 d. D. Medvedevas pareiškė, kad Rusija „turės“ panaudoti branduolinius ginklus, jei Ukrainos puolimas bus sėkmingas ir Ukrainos pajėgos išlaisvins Maskvos užgrobtas teritorijas.

Apie tai jis rašė savo „Telegram“ kanale.

Anot D. Medvedevo, Rusijos okupantai, bandydami atremti mitinio „kolektyvinio priešo“ kontrpuolimą, esą, ne tik gina „Rusijos žmones ir mūsų žemę“, bet ir „užkardo pasaulinį konfliktą“.

„Įsivaizduokite, kad Ukrainos banderovcų puolimas palaikant NATO baigiasi sėkme, ir jie atsiėma dalį mūsų žemių, tai mums tektų įgyvendinti Rusijos prezidento 2020 metų birželio 2 dienos įsakymą dėl branduolinio ginklo panaudojimo. Kito pasirinkimo paprasčiausiai nebus. Todėl mūsų priešams belieka melstis už mūsų kovotojus. Nes tik jie neleidžia įsiliepsnoti branduoliniam konfliktui“, – rašė D. Medvedevas.

2014 metais Rusija okupavo Krymą ir dalį Donecko bei Luhansko sričių. 2022 metų vasarį Rusijos Federacija pradėjo didelio masto atvirą įsiveržimą į Ukrainą, perėmė dalį Chersono ir Zaporižios sričių.

2022 metų spalio 5 dieną Rusijos Federacijos prezidentas V. Putinas pasirašė įsakymą dėl užimtų Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono sričių teritorijų įtraukimo į Rusijos Federacijos sudėtį. Tokiu būdu okupuotą Krymą ir minimas teritorijas Rusijos Federacija laiko savo dalimi.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)