Šimtai ugniagesių su gaisrais kovoja Rodo, Korfu ir Eubojos salose, taip pat naujame fronte Graikijos viduryje. Liepsnos įsiplieskė dalį Viduržemio jūros regiono apėmus svilinančiai karščio bangai. Šią savaitę gaisrų taip pat būta Kroatijoje, Italijoje ir Portugalijoje. Alžyre liepsnos pražudė 34 žmones.

Graikijos priešgaisrinės saugos tarnybos atstovė sakė AFP, kad „šiuo metu nėra plintančių gaisrų, situacija gerėja“. Nepaisant to, ji pabrėžė, kad ir toliau dedamos pastangos suvaldyti tebesiautėjančias liepsnas.

Ketvirtadienį iš Nea Anchialos miestelio Vidurio Graikijoje buvo evakuota daugiau kaip 130 žmonių, čia dėl gaisro įvykus sprogimui amunicijos sandėlyje.

Nurodymų evakuotis yra sulaukę dar dešimtys tūkstančių vietos gyventojų ir turistų. Atostogautojų pamėgtame Rode buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Antradienį buvo pranešta apie dviejų pilotų žūtį, Eubojoje per kovą su gaisru sudužus gaisriniam lėktuvui, kuriuo jie skrido. Trečiadienį netoli Volo miesto gaisrai nusinešė dar dviejų žmonių gyvybes.

Skaičiuojama, kad Graikijoje liepsnos jau išdegino beveik 50 tūkst. hektarų dydžio plotą.

Praėjusį savaitgalį termometrų stulpeliai šalyje buvo pasiekę 45 laipsnius Celsijaus. Nors prognozuojama, kad temperatūra penktadienį nekils aukščiau 37 laipsnių Celsijaus, numatomi stiprūs vėjai, kurių greitis gali pasiekti 60 km/h.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją