Nors šie rinkimai yra vietinės reikšmės, daugelis juos laiko rimtu išbandymu "Naujosios demokratijos" partijos vadovaujamai šalies vyriausybei, kuri yra kritikuojama dėl neefektyvios švietimo politikos ir nesugebėjimo susidoroti su korupcija.

Opozicijoje esantys socialistai laukia progos sugrįžti į valdžią, iš kurios pasitraukė po 2002 metų savivaldos rinkimų, kai jų kandidatai laimėjo tik 23 prefektūrose iš 51, o po dviejų metų buvo priversti užleisti ir šalies valdžios vairą.

Sostinėje Atėnuose konservatoriai tikisi išsaugoti jau 20 metų savo rankose laikomą valdžią, kur jų kandidatas, buvęs sveikatos apsaugos ministras Nikitas Kaklamanis net 20-čia punktų lenkia savo varžovą socialistų lyderį, buvusį vidaus reikalų ministrą Kostą Skandalidį.

Lengvos pergalės konservatoriai tikisi ir Salonikuose, antrame pagal dydį Graikijos mieste, kur konservatorių meras Vasilis Papageorgopulas dviženkliu skirtumu pirmauja prieš savo oponentą socialistų atstovą Chrisą Arapoglą.

Tačiau socialistai gali sugrįžti į valdžią pagrindiniame Graikijos uoste - Pirėjuje, kur buvusi krepšinio žvaigždė Panajotis Fasulas tikisi laimėti prieš konservatorių merą Christos Agrapidį.

Daugelis mano, kad opozicija taip pat laimės Atėnų ir Pirėjo prefektūroje, kur dabartinis šio regiono vadovas Fotinis "Fofi" Genimatas žada nesunkiai įveikti konservatorių remiamą kandidatą, buvusį žurnalistą Argirį Dinopulą.

Kandidatai, kurie surinks 42 proc. balsų, laimės rinkimus jau pirmajame rinkimų ture. Antrasis rinkimų turas likusiems miestų ir rajonų savivaldų postams išaiškinti įvyks spalio 22 dieną.

Balso teisę rinkimuose turi beveik 10 mln. Graikijos gyventojų. Dalyvauti savivaldos rinkimuose taip pat užsiregistravo maždaug 9 tūkst. Graikijoje gyvenančių piliečių iš kitų Europos Sąjungos (ES) valstybių.

Rinkimų apylinkės darbą pradėjo 7 val. ryto vietos (ir Lietuvos) laiku ir baigs 19 val.

Vietos savivaldos rinkimai Graikijoje vyksta kas ketveri metai.