Valstybinis transliuotojas ERT nurodė, kad incidentas nutiko virš Karystos miestelio, esančio Eubojos saloje, kur siaučia gaisras.

Smarkūs vėjai antradienį toliau kurstė miškų gaisrus Graikijos Rodo saloje.

Auštant kovai su liepsnomis vėl buvo dislokuoti gaisriniai orlaiviai, ryte pranešė priešgaisrinės saugos tarnyba. „Gaisrų gesinimo darbai dėl kintančių vėjų yra labai sudėtingi“, – valstybiniam radijui teigė tarnybos atstovas.

Turimais duomenimis, tenykščiai gaisrai kelia grėsmę šešiems kaimams į šiaurę ir vakarus nuo Lindoso archeologinės vietovės.

Tuo metu meteorologijos biuras perspėjo, kad antradienį ir trečiadienį beveik visoje šalyje ir toliau bus fiksuojama itin aukšta temperatūra. „Termometrai gali rodyti 46 laipsnius Celsijaus ir daugiau, ypač trečiadienį“, – naujienų kanalui „Skai“ sakė vienas meteorologas. Ketvirtadienį termometrų stulpeliai jau turėtų nukristi iki maždaug 35 laipsnių Celsijaus.

Kitur Graikijoje gaisrai taip pat siaučia aplink Karisto uostamiestį Eubojos saloje, Atėnų šiaurės rytuose, netoli Aigijaus uosto ir Korfu saloje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją