30 metų vyras anksčiau jau buvo sulaikytas liepą per skiepų priešininkų demonstraciją Atėnuose, pranešė valstybinė naujienų agentūra ANA.

Manoma, kad jis priklausė grupei, sekmadienį surengusiai išpuolį prieš antifašistinės demonstracijos dalyvius Atėnų darbininkų klasės Neo Iraklio rajone, kur buvo sužeisti keturi žmonės, nurodė ANA.

Graikijoje smurto banga kilo pastarosiomis dienomis, įtariamoms kraštutinių dešiniųjų grupėms nusitaikius į komunistus ir kairiuosius.

Taip pat sekmadienį Salonikuose komunistų jaunimo grupės KNE narius užpuolė grupė „fašistų ir neonacių“, ginkluotų grandinėmis, laužtuvais ir tazeriais, pirmadienį valstybinei televizijai sakė KNE narys.

Praėjusią savaitę smurto protrūkiai kilo dviejose Salonikų mokyklose – jaunuoliai akmenimis ir padegamosiomis bombomis apmėtė atsakomojoje protesto akcijoje dalyvavusius protestuotojus ir policiją.

Vidaus reikalų ministras Makis Voridis, buvęs mažos kraštutinių dešiniųjų partijos narys, šiuos įvykius pavadino „viešosios tvarkos problemomis“ ir paragino nedelsiant juos numalšinti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją