Vidurio Graikijoje situacija ir toliau dramatiška – čia lijo visą naktį. Didžioji Tesalijos regiono žemuma užlieta vandeniu. Čia smarkiai paveikta infrastruktūra: daugelyje kaimų ir didelėje dalyje Volo, Larisos ir Kardicos miestų nėra elektros ir vandens.

„Tokios situacijos dar nėra buvę. Vien tik naktį 5 000 kartų vykome padėti žmonėms“, – Graikijos radijui sakė ugniagesių atstovas Giorgosas Artopoiosas. Daugybę žmonių ugniagesiai ir civilinės apsaugos darbuotojai guminėmis valtimis išgabeno iš užlietų namų. Savo namuose likusius žmones ugniagesiai paragino būti viršutiniuose aukštuose. „Pasikvietėme pastiprinimą iš visų kitų Graikijos regionų“, – sakė atstovas.

Visą naktį lijo ir Atėnuose. Tačiau čia didelės žalos nepadaryta, pranešė stotis „ERTnews“.

Smarkus lietus ketvirtadienį toliau prognozuojamas Vole, Larisoje ir Tesalijos regiono kaimuose. Tačiau meteorologai sako, kad lietus iki vakaro liausis. Tada tikriausiai ir paaiškės audros padaryti nuostolių mastas. Nukentėjusių vietovių merai pasakojo apie sugriautas gatves ir tiltus, nutrūkusį elektros tiekimą, taip pat sugriautus namus ir įmones. Žala gali siekti milijardus.

Oficialiais duomenimis, iki šiol stichija pražudė tris žmones. Taip pat yra dingusiųjų, tačiau jų tikslus skaičius kol kas nežinomas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją