Apie 5 tūkst. migrantų pirmadienį buvo priversti bėgti iš Morijos stovyklos, kai dėl ten gyvenančių nesutariančių skirtingų tautybių žmonių grupių kilusio konflikto buvo padegta daugybė palapinių ir pastogių.

Dėl smurto, lėmusio gaisrą, buvo suimti žmonės iš Afganistano ir Irako bei po vieną Senegalo, Sirijos ir Kamerūno pilietį.

„Ramybė sugrįžo (į salą), – sakė šaltinis ir pridūrė, kad riaušių policija taip pat buvo nusiųsta į Lesbo salą. – Tačiau situacija vis dar keičiasi.“

Anot policijos, per konfliktą stovykloje sukeltas gaisras sunaikino 60 surenkamų statinių, 100 palapinių ir tris konteinerius, kuriuose buvo papildomai apgyvendinami, gydomi ir registruojami migrantai.

Gaisras ištuštino stovyklą: Graikijos žiniasklaidoje pasirodė nuotraukos su moterimis, kurios bėga rankose laikydamos kūdikius. Tačiau apie sužeistuosius pranešimų nebuvo.

Ministerijos šaltinis pranešė, kad Morijos stovykla bus atstatyta kaip galima greičiau. Šiuo metu pareigūnai apgyvendina šeimas kitoje Lesbo saloje esančioje stovykloje.

Dabar saloje yra 5 600 migrantų – tai yra, 2 tūkst. daugiau negu gali tilpti stovyklose.