Interviu radijui sveikatos apsaugos ministras Thanas Plevris sakė, kad po kelias dienas nutįsusių ilgų eilių prie vaistinių šalia kariuomenės stovyklų bus įrengta 50 papildomų nemokamų tyrimų vietų. Ministerija dieną anksčiau taip pat paskelbė, kad muzikos ir sėdimų vietų ribojimai baruose ir restoranuose bus pratęsti iki sausio 23 dienos.

Vyriausybė ketvirtadienį taip pat pranešė, kad nuo sekmadienio įsigalios 100 eurų mėnesinė bauda vyresniems nei 60 metų asmenims, kurie atsisako skiepytis.

Toliau mažėja naujų COVID-19 infekcijų

Graikijoje toliau mažėja naujų koronaviruso infekcijų skaičius. Sveikatos tarnyba ketvirtadienį pranešė, kad praėjusią parą patvirtinti 20 409 nauji atvejai. Prieš beveik dvi savaites dar buvo registruota daugiau kaip 50 000 infekcijų per parą.

Tačiau graikų ekspertai nesutaria, ar omikron bangos pikas jau peržengtas, ar naujų infekcijų skaičius vėl gali augti. Kai kurie jų argumentuoja, diagnozuojami toli gražu ne visi susirgimai. Todėl tikrasis infekcijų skaičius gali būti daug didesnis.

Padėtis Graikijos ligoninėse nėra labai įtempta. Tačiau molekulinės biologijos ekspertas Ioannisas Prassasas įspėjo, kad spaudimas ateinančiomis dienomis gali išaugti.

Nuo pandemijos pradžios Graikijoje užregistruota daugiau nei 1,6 milijono koronaviruso atvejų ir daugiau nei 21 tūkst. su COVID susijusių mirčių.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją