„Graikija reiškia pasibaisėjimą ir atvirai smerkia Rusijos aviacijos anksčiau šiandien vykdytą civilių bombardavimą Sartanos gyvenvietės pakraštyje, per kurį žuvo du etniniai graikai ir dar šeši, įskaitant vaiką, buvo sužeisti“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos Atėnuose pareiškime.

Rusijos ambasadorius iškviestas atvykti į URM sekmadienį, pridūrė ministerija.

Graikijos užsienio reikalų ministras Nikas Dendijas „aštriai“ iškėlė klausimą dėl daugiau kaip 100 tūkst. Ukrainoje gyvenančių graikų tautinės mažumos narių apsaugos per susitikimą su Rusijos diplomatijos vadovu Sergejumi Lavrovu, įvykusiu kelios dienos prieš prasidedant invazijai.

Anksčiau šį mėnesį Atėnai taip pat paragino Kijevą pasirūpinti graikų saugumu, kai vienas šios etninės grupės narys žuvo Rytų Ukrainoje per muštynes, dėl kurių Graikija kaltino ukrainiečių karius.

Graikija penktadienį uždarė savo ambasadą Kijeve, bet sustiprino konsulinį darbą pietrytiniame Mariupolio uostamiestyje, kur gyvena ypač daug graikų. Ši bendruomenė gyvuoja nuo XVIII amžiaus.

Nepaisant istorinių ryšių su Rusija, Graikija pasmerkė Maskvos „revizionistinę“ invaziją į Ukrainą ir parėmė sankcijas Kremliaus režimui.

Graikijos premjeras Kiriakas Micoatakis šeštadienį kalbėdamasis telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu sakė, kad Atėnai pasiųs Kijevo vyriausybei medicinos atsargų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją