Remiantis vietinės žiniasklaidos pranešimais, šeši 3 mlrd. svarų sterlingų (3,3 mlrd. eurų) vertės karo laivo įgulos nariai trečiadienį buvo sulaikyti Džeksonvil Bičo mieste. Visi, išskyrus vieną, buvo girti. Jiems pateikti kaltinimai dėl chuliganizmo.

Kaip buvo pranešta iš Džeksonvil Bičo policijos departamento, trys jūreiviai suimami priešinosi, todėl pareigūnui prieš vieną iš jų teko panaudoti „Taser“ pistoletą.

„Galime patvirtinti, kad keli asmenys iš jūrų pajėgų personalo dalyvauja JAV policijos vykdomame tyrime. Daugiau komentarų šiuo metu pateikti negalime“, – sakė Karališkojo jūrų laivyno atstovas ir pridūrė, kad Britanijos jūrų pajėgų tarnyba teikia ypač daug svarbos aukščiausių elgesio standartų taikymui.

Kaip sakė Džeksonvil Bičo policijos pareigūnas seržantas Larry Smithas, po teisėsaugos atstovų pokalbio su laivo vyresnybe visos su britų kariais susijusios problemos mieste liovėsi.

„Vaikinai periodiškai lankydavosi mieste, – sakė jis leidiniui „Florida Times-Union“. – Jie kaip reikiant susimušdavo, tačiau kai nuo grindinio susirinkdavo dantis, vėl tapdavo geriausi draugai.“

„HMS Queen Elizabeth“ yra naujausias Jungtinės Karalystės lėktuvnešis, be to, didžiausias kada nors Karališkojo laivyno reikmėms pagamintas laivas.

Juokais Big Lizzie vadinamas 65 tūkst. tonų sveriantis gigantas trečiadienį prisišvartavo Floridoje. Tai pirmoji reikšminga rugpjūčio mėnesį iš Portsmuto išplaukusio laivo dislokacija prie užsienio valstybės krantų.

Iki gruodį nusimatančios kelionės atgal į Jungtinė Karalystę laivo įgula turėtų sudalyvauti pratybų ir mokymų su kolegomis iš JAV serijoje.