„Šeremetjevo oro uosto vidaus reikalų linijų valdybos budėtojų dalis gavo pranešimą iš „Aeroflot“ skrydžių kontrolės dispečerio, kad Maskva-Delis reiso orlaivio keleivis pranešė nežinomam pašnekovui telefonu, kad „šis lėktuvas nenuskris iki tikslo, jis sprogs ore“ – penktadienį „Interfaks“ pranešė Rusijos vidaus reikalų ministerijos Transporto valdybos spaudos tarnyboje.

Šios informacijos patikrinimui buvo maksimaliai pasitelktas Šeremetjevo vidaus reikalų linijų valdybos personalas. Orlaivis buvo transportuotas į saugią stovėjimo aikštelę, o keleiviai – evakuoti. Kinologai su šunimis pėdsekiais atliko pakartotinį keleivių, bagažo ir lėktuvo patikrinimą. Nebuvo rasta jokių sprogstamųjų prietaisų ar sprogstamųjų medžiagų.

Kiek vėliau transporto milicijos pareigūnai nustatė ir sulaikė skambinusįjį asmenį. „Juo pasirodė esąs 45 m. Nepalo pilietis, Zelenogrado gyventojas, kuris buvo apsvaigęs nuo alkoholio“, - pranešė spaudos tarnybos atstovai.

Operatyviniams darbuotojams vyras teigė, kad pranašauja ateitį. Įsėdęs į orlaivį, jis pajuto „didelį kiekį iš keleivių sklindančios neigiamos energijos“, tai ir tapo pretekstu skambučiui.