Karo nusikaltėlis neabejoja Rusijos laukiančiu pralaimėjimu ir mano, kad jos teritorija sumažės. Rusijai nepalankią karo baigtį I. Girkinas išprognozavo kalbėdamas per gruodžio 29 d. pasirodymą.

I. Girkinas apgailestavo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir gynybos ministras Sergejus Šoigu nesugeba iškovoti pergalės kariaudami prieš Ukrainą.

Ypač aršiai jis kritikavo S. Šoigu ir Rusijos generalinio štabo vadą Valerijų Gerasimovą.

„S. Šoigu sužlugdė „specialiąją karinę operaciją“, pavertė mūsų armiją paradine organizacija, kurios paskirtis – rengti fejerverkus ir dalyvauti šventėse. Jei nebus pakeistas vagis S. Šoigu ir kretinas, einantis generalinio štabo viršininko pareigas, karas bus pralaimėtas“, – pareiškė I. Girkinas.

Jis įspėjo, kad po šio karo Rusijos teritorija bus gerokai sumažėjusi.

„Bus okupuoti Kubanė, Sočis, Krymas ir ne tik. Bus okupuota viskas, kas pasirodys „skanu“ garbiems Vakarų ir ne tik Vakarų partneriams“, – pareiškė I. Girkinas.

I. Girkinas itin aktyviai reiškiasi viešojoje erdvėje ir nesibodi dėl karo Ukrainoje kritikuoti Rusijos valdžios.

„Bellingcat“ vykdomasis direktorius Christo Grozevas mano, kad už I. Girkino nugaros stovi įtakinga jėgos struktūra – GRU.

„Nėra kito tokio žmogaus, turinčio kelių šimtų tūkstančių skaitytojų auditoriją, kuriam būtų leidžiama prezidentą V. Putiną vadinti „klounu“. Greičiausiai jisai atspindi dalies jėgos struktūrų atstovų nuomonę, kurie įsitikinę, kad nuo pat pradžios karas vyksta netinkamai. Kad jį reikėjo pradėti daug anksčiau, vykdyti visuotinę mobilizaciją, kariauti dar žiauriau“, – žurnalistės Julijos Latyninos tinklalaidėje kalbėjo „Bellingcat“ tyrėjas Ch. Grozevas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)