Apie aukas nebuvo pranešta, tačiau vienas policijos pareigūnas teigė, kad užpuolikai kelyje degino padangas ir bandė blokuoti tą kelią, kuriuo važiavo 100 automobilių vilkstinė.

„Ginkluoti žmonės pradėjo šaudyti ir mėtyti akmenis, – sakė vienas policijos pareigūnas. – Buvo smogta bent dviem autobusams, tačiau neturime informacijos apie žuvusiuosius.“

Pareigūnas sakė, kad autobusais keliavę musulmonai iš pakrantės miesto Putalamo važiavo į kaimyninę Manaro apygardą, kurioje jie buvo užsiregistravę balsuoti.

Šri Lankos mažumos tamilai ir musulmonai yra ypač svarbūs nusprendžiant, kas laimės šalies prezidento rinkimus – būsto ministras Sajithas Premadasa ar opozicijos kandidatas Gotabaya Rajapaksa.

Rinkimų komisaras Ratnajevaamas Hoole sakė, kad daugiataučiuose šalies vakaruose pareigūnai nesugebėjo suteikti tinkamos apsaugos mažumų musulmonams.

„Jie (musulmonai) prašė įrengti balsavimo kabinas šalia jų gyvenamųjų vietų, kad nereikėtų keliauti ilgo atstumo“, – pranešime sakė R. Hoole.
„Jie buvo įsitikinę, kad bus bandoma įvykdyti tokius sutrikdymus“, – teigė jis, pridurdamas, kad jo apsaugos prašymai rinkimų komisijos nepasiekė.

Policijos pastiprinimas nuskubėjo į įvykio vietą, pašalino keliuose buvusias kliūtis ir palydėjo keleivius į rinkimų vietas.