Žiniasklaidos koncernas “Rosija sevodnia” taip pat reklamuoja vietinės lenkų radijo stoties, įsikūrusios netoli Varšuvos Legnicos miesto, “Radio Hobby” programas – informuoja svetainė Onet.pl.

Į šiuos propagandinius rusų veiksmus sureagavo Lenkijos vicepremjeras, gynybos ministras Tomaszas Siemonokas. Jis sakė, kad peržiūrėjo “Sputnik” transliuojamas laidas lenkų kalba.

“Nemanau, kad Lenkijoje kas nors patikės ta propaganda” – sakė ministras. Politikas priminė, jog ES vyksta pasirengimas pradėti transliuoti televizijos laidas rusų kalba.

Vakarai turi galvoti ir apie tai, kaip ilgu laikotarpiu veikti” – pabrėžė T.Siemonokas. Jis atkreipė dėmesį, kad Vladimirą Putiną remia didžiulė visuomenės dalis, todėl būtina, kad rusai žinotų realią situaciją ir ES.

Tuo tarpu nepriklausomi Rusijos komentatoriai tikina, jog daugiaplanė agentūra “Sputnik” – tai nieko naujo, tik dar vienas Kremliaus propagandos įrankis. Iki šiol šį vaidmenį atliko kanalas “Russia Today” ir radijas “Golos Rosii”. Šie propagandos židiniai turi aiškinti tarptautinei visuomenės nuomonei “rusų požiūrį”.