Kaip praneša trečiadienį „Ukrinform“, tai pranešė amerikiečių televizijos kanalas „ABC News“, kalbinęs O. Syrskį ir Ukrainos gynybos pajėgų Taurijos operatyvinės-strateginės kariuomenės grupuotės vadą generolą Oleksandrą Tarnavskį.

Pasak O. Syrskio, „kol kas viskas vyksta pagal parengtus ir patvirtintus planus“.

Paklaustas, ar yra įsitikinęs, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos įstengs atsikovoti Bachmutą, jis atsakė: „Taip, žinoma. Aš esu įsitikinęs“.

O. Tarnavskis taip pat pažymėjo, kad padėtis yra „stabili“.

„Svarbiausia, kad mes dar neišnaudojome viso savo potencialo“, – pabrėžė jis.

Kalbėdamas apie nuostolius, O. Sirskis pažymėjo: „Priešas patiria aštuonis ar net dešimt kartų didesnius nuostolius, ypač turint omenyje žuvusių kariškių skaičių“.

Anot O. Tarnavskio, Ukrainos kariuomenė pietuose susiduria su „didžiuliais minų laukais“.

„Tai įnirtinga konfrontacija su priešu, kuris naudoja minų laukus, prieštankines priemones. Jie rengia plataus masto operacijas iš oro, smogia aviacijos ir raketų smūgius, - sakė jis. – Rusai taikosi į vakarietišką techniką. Jie stengiasi sunaikinti kuo daugiau įrangos. Jiems tai yra prioritetas“.

Paklaustas, ar Rusija gali panaudoti branduolinį ginklą, O. Tarnavskis tokią galimybę šiuo metu atmetė.

„Žinoma, turime atsižvelgti į tai, kad branduolinis ginklas jau yra arba bus dislokuotas Baltarusijoje. Todėl, rengdami ateities planus ir prognozes, turime to paisyti. Bet manęs tai visiškai negąsdina“, – sakė jis.

Abu generolai padėkojo JAV už karinę paramą, pažymėdami, kad Vakarų teikiama ginkluotė gerina situaciją mūšio lauke.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją