Apie tai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinis štabas paskelbė vakariniame atnaujintame pranešime socialiniame tinkle „Facebook“.

Generalinis štabas nurodė, kad per dieną Rusija surengė dar vieną oro ataką prieš Ukrainą, naudodama iranietiškus bepiločius orlaivius „Shahed-136/131“.

„Oro pajėgų kariai ir technika, bendradarbiaudami su kitų gynybos pajėgų elementų oro gynyba, sunaikino visus 15 priešo „Shahedus“. Be to, priešas surengė vieną raketos smūgį, 47 oro smūgius ir paleido 23 salves iš daugkartinių raketų paleidimo įrenginių į mūsų karių pozicijas ir gyvenamas vietoves. Deja, yra nukentėjusių civilių gyventojų“, – sakoma pranešime.

Tikimybė, kad priešas toliau rengs raketų ir oro smūgius Ukrainai, išlieka didelė.

Sužeistas norvegų savanoris

Ketvirtadienį Chersone į apšaudymą pateko norvegų savanoris. Apie tai „Telegram“ pranešė Chersono regiono karinė administracija.

„Apie 16.50 val. rusų kariuomenė vėl atakavo centrinę miesto dalį. Vienas savanoris patyrė lengvų sužeidimų“, – rašoma pranešime.

Pasak pranešimo, sužeistas savanoris buvo nuvežtas į vietos ligoninę. Vyrui suteikta būtina medicininė pagalba. Šiuo metu jo gyvybei pavojus negresia.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją