„Praėjusią naktį Rusijos Federacija surengė dar vieną raketų ir oro smūgį prieš Ukrainą. Informacija apie šio teroristinio išpuolio padarinius tikslinama. Per pastarąją parą įvyko daugiau kaip 30 kovinių susirėmimų. Priešas surengė 5 raketų smūgius, 87 oro smūgius ir 44 artilerijos atakas prieš Ukrainos karių pozicijas ir civilinę infrastruktūrą. Okupantai taip pat atakavo Ukrainą 33 dronais „Shahed-136/131“, iš kurių 26 sunaikino Ukrainos oro gynyba. Dėl Rusijos teroristinių išpuolių buvo sunaikinta ir apgadinta daugiau kaip 100 privačių gyvenamųjų namų ir kita civilinė infrastruktūra“, – rašoma pranešime.

Nuo priešo aviacijos smūgių nukentėjo Kostiantynivka Sumų regione; Veselė, Ohircevė, Synkivka, Kyslivka ir Kotliarivka Charkivo regione; Novoselivskė, Novojehorivka ir Bilohorivka Luhansko regione; Spirnė, Chromovė, Niujorkas, Avdijivka ir Staromajorskė Donecko regione; Mala Tokmačka, Novodanylivka ir Robotynė Zaporižios regione; Burhunka Chersono regione; Pervomaiskio sala, Zmiinyj (Gyvačių) sala.

Apie 100 gyvenviečių Černihivo, Sumų, Charkivo, Luhansko, Donecko, Zaporižios ir Chersono regionuose pateko į priešo artilerijos ugnį.

Melitopolio sektoriuje Ukrainos gynybos pajėgos tęsia puolamąją operaciją, padarydamos okupantų kariams didelių gyvosios jėgos ir technikos nuostolių ir įtvirtindamos savo pozicijas.

Chersono sektoriuje Ukrainos pajėgos toliau vykdo kontrpuolimą, naikindamos aprūpinimo sandėlius ir sėkmingai darydamos žalą priešo užnugariui.

Generalinio štabo duomenimis, dėl katastrofiškų okupantų nuostolių artimiausiu metu Rusijoje ir laikinai okupuotose Ukrainos teritorijose turėtų prasidėti masinė priverstinė gyventojų mobilizacija.

Įvairiais vertinimais, mobilizacijos skaičiai gali siekti 400-700 tūkst. žmonių. Taip pat planuojama pašaukti apie 40 tūkst. Čečėnijos Respublikos gyventojų, kurie tikriausiai bus panaudoti kaip blokuojantys daliniai Rusijos kariams už nugarų. Tuo pat metu planuojami mobilizacijos skaičiai tarp Maskvos ir Sankt Peterburgo gyventojų ir toliau išlieka minimalūs. Paprasti piliečiai – Rusijos regionų gyventojai, kuriuos čečėnų lyderio Ramzano Kadyrovo egzekutoriai pasiųs į mirtį, – vėl keliaus į frontą kaip „patrankų mėsa“. Todėl beveik vienintelis būdas Rusijos kariams išlikti gyviems – savanoriškai pasiduoti Ukrainos gynybos pajėgoms, teigia Generalinis štabas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją