Du laivu plaukę paaugliai, šeštadienio rytą pamatė, jų manymu, ryklio ataką Šiaurės Fremantlio – Perto priemiesčio – paplūdimyje. Jie įspėjo kitus žmones, kad šie išliptų iš jūros, ir iškvietė greitąją pagalbą.

Policija negalėjo nurodyti, kiek ryklių užpuolė vyrą, tačiau vakarų Australijos policijos laikinasis inspektorius Troy Douglasas sakė, jog jų buvo „mažiausiai vienas“. Kai kuriuose pranešimuose, kuriuose cituojami liudininkai, teigiama, kad vyrą užpuolė baltasis ryklys ir tigrinis ryklys.

„Ruošiausi eiti maudytis, bet viena ponia mane sustabdė ir pasakė: „Neik ten – ten buvo pastebėtas ryklys“, – sakė Suzette Harding. – Po kelių minučių (...) pasirodė vaikinai valtyje, kurie šaukė, mojavo ir vijo žmones iš vandens.“

T. Douglasas sakė, kad ryklių užpultas 57-erių metų vyras buvo nuolatinis paplūdimio lankytojas. Pasak jo, paieškos bus tęsiamos šeštadienį, o sekmadienį bus atnaujintos, jei vyras vis dar nebus rastas.

Pareigūnas gyrė paauglius už „fantastiškas pastangas“ ir greitą reakciją, įspėjant pagalbos tarnybas ir suteikiant paieškoms naudingos informacijos.

Mažiausiai penkios policijos ir gelbėjimo valtys bei du sraigtasparniai naršo vietovę, į įvykio vietą išsiųstas ir greitosios pagalbos automobilis.

Visi aplinkiniai paplūdimiai buvo uždaryti.

Paskutinė mirtina ryklio ataka Australijoje fiksuota rugsėjo 5 dieną Naujojo Pietų Velso valstijoje, esančioje rytinėje šalies dalyje.