Pagerbdama per JAV konsulato Bengazyje puolimą žuvusio ambasadoriaus Chriso Stevenso ir drauge su juo dirbusių amerikiečių pareigūnų atminimą, Amerikos diplomatijos vadovė pažadėjo, jog Jungtinės Valstijos nenusisuks nuo naują savo ateitį kuriančios Libijos.

"Šis išpuolis turėtų sukrėsti visų tikėjimų žmonių sąmonę visame pasaulyje", - sakė H.Clinton kalbėdama Valstybės departamente.

"Mes griežčiausiai smerkiame šį bejausmį smurto aktą ir savo maldas skiriame žuvusiųjų šeimoms, draugams ir kolegoms", - pridūrė ji.

H.Clinton kalboje įvertino C.Stevensą kaip diplomatą, nors į Libiją jis buvo paskirtas tik gegužę, po Muamaro Gaddafi nuvertimo.

"Jis rizikavo savo gyvybe, kad sustabdytų despotą, o vėliau skyrė savo gyvenimą geresnės Libijos kūrimui", - kalbėjo H.Clinton.

Valstybės departamento vadovė sakė savęs klaususi, "kaip tai galėjo atsitikti?"

"Kaip tai galėjo atsitikti šalyje, kurią mes padėjome išlaisvinti, mieste, kurį padėjome išgelbėti nuo sunaikinimo?" - sakė ji.

"Privalome būti atidūs net ir tokioje širdgėloje. Šį išpuolį įvykdė nedidelė ir laukinė grupė. Ne Libijos žmonės ir ne Libijos vyriausybė", - nurodė H.Clinton pridurdama, jog C.Stevensas ir jo komanda Libijoje buvo sutikti kaip "draugai ir partneriai".

Ji pabrėžė, kad per antradienio išpuolį Libijos žmonės gynė misiją, kai kurie iš jų net buvo sužeisti. Kiti nunešė C.Stevenso kūną į ligoninę ir "jie padėjo gelbėti amerikiečius ir kai kuriuos jų nuvedė į saugią vietą".

"Bendroje kovoje gimusi mūsų šalių draugystė nebus dar viena šio išpuolio auka", - pridūrė H.Clinton, žadėdama, kad šio nusikaltimo kaltininkai bus nuteisti.

"Amerikos interesai ir saugumas ir toliau siejasi su laisva ir stabilia Libija, mes nenusigręšime nuo jos", -pažadėjo H.Clinton.