Jungtinės Karalystės Getviko oro uostas yra evakuotas dėl galimos teroristinio išpuolio grėsmės, pranešė BBC.

Be to, Jungtinėje Karalystėje (JK) skelbiama, kad iki kritinio terorizmo lygio šalyje – vienas žingsnis.

„Terorizmo pavojaus lygis – labai aukštas, toks ir liks“, – pareiškė JK ministras pirmininkas Davidas Cameronas.

Tam, kad terorizmo pavojus pasiektų patį aukščiausią tašką ir būtų paskelbtas kritiniu, saugumo tarnybos privalo nustatyti konkrečią planuojamą teroristinę ataką, rašo „The Guardian“.

Išpuoliai Paryžiuje atskleidė, kad „Islamo valstybė“ „pasiekė naują veiksmų planavimo ir koordinavimo lygį ir turi didesnių ambicijų rengti daug aukų pareikalausiančias atakas“, teigia JK premjeras.

Britanija peržiūrės saugumo planus po atakų Paryžiuje

D. Cameronas šeštadienį pareiškė, kad Londonas peržiūrės saugumo planus po 128 žmonių gyvybes nusinešusių teroro atakų Paryžiuje, perspėdamas, kad Jungtinei Karalystei gresia „toks pats pavojus“.

„Atsižvelgdami į praėjusio vakaro atakas, mes, be abejo, peržiūrėsime savo planus ir pasirūpinsime išmokti atitinkamas pamokas“, – D.Cameronas sakė po nepaprastojo ministrų kabineto posėdžio premjero rezidencijoje Dauningo gatvėje.

„Aišku, kad ISIL (džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“) grėsmė vystosi. Praėjusį vakarą įvykdytos atakos byloja apie naują planavimo ir koordinavimo lygmenį bei didesnes ambicijas rengti masinio žudymo atakas, – pridūrė jis. – Mums Jungtinėje Karalystėje gresia toks pats pavojus.“

D.Cameronas taip pat perspėjo britus nusiteikti, kad „tam tikra dalis“ Paryžiuje nužudytų žmonių pasirodys esantys Jungtinės Karalystės piliečiai.

Jis pasmerkė „žiaurius ir beširdiškus žudikus“, sakydamas: „Mes padvigubinsime savo pastangas nušluoti šią nuodingą ekstremistinę ideologiją.“

Šių metų birželį Britanijoje buvo surengtos didžiausios visų laikų antiteroristinės pratybos, per kurias tūkstantis policijos pareigūnų, specialiųjų pajėgų narių, greitosios pagalbos darbuotojų ir ugniagesių imitavo „plėšikišką teroristų ataką“.

Tos pratybos buvo surengtos po birželio 26 dieną Tuniso kurorte Susoje ginkluoto užpuoliko surengtos atakos, per kurią žuvo 38 žmonės, iš jų 30 britų turistų.

Jos taip pat vyko ruošiantis minėti dešimtmečio sukaktį po 2005 metų liepos 7-ąją buvusių atakų Londono susisiekimo sistemoje, kai keturi mirtininkai sprogdintojai užmušė 52 žmones.