Kinijos rytuose esančio Usi miesto šeimos planavimo pareigūnai pradėjo tyrimą dėl režisieriaus Zhang Yimou, tarp jurio susuktų filmų yra "Uždek raudoną žibintą" ir "Raudonasis gaolianas", pranešama laikraščio "People's Daily" interneto svetainėje.

Jis turi "mažiausiai septynis vaikus, jam gresia 160 mln. juanių bauda", nurodoma Komunistų partijos ruporo tinklalapyje.

Baudos už šeimos planavimo įstatymų pažeidimus apskaičiuojamos pagal pažeidėjo pajamas ir vaikų skaičių.

Daugelis ankstyvųjų Zhang Yimou filmų Kinijoje buvo uždrausti, bet vėliau jis tapo artimas valdžiai ir buvo parinktas režisuoti 2008 metų Pekino olimpiados atidarymo ceremoniją.

Valstybinis laikraštis "Global Times" citavo "pranešimus internete", kad jis turėjo "santykių su keliomis moterimis", tačiau iš "People's Daily" pranešimo neaišku, kur jo vaikai gimė.

Kinija griežtą vieno vaiko politiką daugeliui miestų gyventojų vykdo jau daugiau kaip 30 metų, tačiau neseniai buvo užuominų, kad ši politika gali būti sušvelninta.

Zhang Yimou režisavo vienus garsiausių dabartinių Kinijos kovos menų filmų, tarp jų - "Bevardį" ir "Skraidančius durklus".

Naujausiu jo darbu tapo 2011 metų istorinė drama "Karo gėlės", kurios veiksmas vyksta per 1937 metų Nandzingo (tuomečio Nankino) žudynes, vykdytas okupantų japonų. Tame filme vaidina Didžiosios Britanijos aktorius Christianas Bale'as.