Duodamas interviu „Reuters“, G. Kasparovas paskatino Vakarų šalis atšaukti savo ambasadorius iš Maskvos, išmesti Rusiją iš pasaulinės kriminalinės policijos organizacijos Interpolo ir įvesti neskraidymo zoną virš Ukrainos.

„Rusiją reikia visiškai izoliuoti. Aš priblokštas, kad Vakarų šalių ambasadoriai vis dar Maskvoje. Juos reikia atšaukti ir iki absoliutaus minimumo sumažinti visus kontaktus su Rusijos diplomatais. Ne, tai nėra diplomatinių santykių nutraukimas, bet taip parodysite, kad Rusija yra izoliuota. Rusiją reikia išmesti iš visų tarptautinių organizacijų, įskaitant Interpolą. Finansinė blokada turi būti absoliuti. Dabar ji nėra tokia. Vis dar yra skylių, kurias būtina skubiai užtaisyti. Technologiškai – visiškas uždraudimas. Rusiją reikia grąžinti į akmens amžių ir pasirūpinti, kad naftos ir dujų pramonė ir kitos pažeidžiamos pramonės šakos, būtinos Vladimiro Putino režimo išlikimui, negalėtų veikti be Vakarų technologinės pagalbos. Taigi, sustabdykite visus V. Putino Vakarų arkliukus ir pasirūpinkite, kad būtų priimtas paprastas sprendimas – atstatydinti jį ar apkaltinti už dabar atliekamus nusikaltimus. Žinoma, kariuomenė. Ukrainai reikia visos įmanomos pagalbos. Svarbiausia – tuščio dangaus.

Jungtinių Valstijų ir kitų NATO narių įvestos sankcijos izoliavo Rusiją tokio dydžio ekonomikai dar nematytu lygiu“, – kalbėjo G. Kasparovas.

G. Kasparovas, buvęs Niujorko Žmogaus teisių fondo pirmininkas, gyvendamas Maskvoje aktyviai dalyvavo antikremliniame opozicijos protesto judėjime.

Šiame regione taikos nebus, kol V. Putinas bus valdžioje, jis sakė „Reuters“.

„V. Putinas visada norėjo, kad Ukraina išnyktų iš žemėlapio. Taip sakau ne aš, o jis tai kartoja jau daug metų, bet niekas nekreipė dėmesio. Nesuvokiama, kad V. Putinas paskelbė tiek daug įspėjimų, kurių niekas neklausė. „Ukraina nėra tikra valstybė“, – kartojo V. Putinas ir Rusijos propaganda. Jie ruošėsi šiam karui atviromis kortomis. Jis net perkėlė Ramiojo vandenyno flotilę į Juodąją jūrą, Ramiojo vandenyno flotilę į Juodąją jūrą. Kaip reagavo laisvasis pasaulis, Amerika ar Europa? „Gerai, galbūt tai karas. Gal ir ne, bet jis niekada to nesiims.“ Tai, ko V. Putinas „niekada nesiims“, augo ilgai ir kiekvieną kartą jis tai padarė, nes tikėjo, kad gali tai padaryti“, – sakė jis.

G.Kasparovas paminėjo ir Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą Joe Bideną, kritikuodamas už tai, kad griežtesnių sankcijų prieš V. Putiną nesiėmė anksčiau.

„Pirma, pripažinkite, kad mes kariaujame. Tai trečiasis pasaulinis karas. Patinka jums tai ar ne, mes norėjome ne to. Mums tai nepatinka, bet kariaujame ir giname ne tik Ukrainą. Giname pasaulio tvarką ir apsaugą, ir savo civilizaciją. V. Putinas – ne egzistencinė grėsmė. Kartoju tai ne vienerius metus, bet dabar tai matome. Jis vykdo karo nusikaltimus ir jam tai nerūpi. Iš tiesų, jis net didžiuojasi, kad gali juos vykdyti, nebaudžiamas laisvojo pasaulio. Taigi, pripažinę šį faktą, turime apsvarstyti strategiją. Žinoma, strategija turi būti karinė, ekonominė, finansinė ir ideologinė“, – sakė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją