Dėl tragedijos specialistai kaltina prekybos centro statybininkų klaidas. „Melcom“ prekybos centras duris atvėrė tik šiais metais.
Kol saugos specialistai neatliks išsamių apžiūrų, žmonėms nurodyta kuo skubiau palikti ir aplinkui tragedijos vietą esančius namus, priklausančius „Melcom“ savininkui.

Ganos prezidentas Johnas Dramani Mahama pareiškė, jog dėl nelaimės atsakingi žmonės „brangiai sumokės už aplaidumą“.

BBC korespondentas Akroje Akwasi Sarpongas iš įvykio vietos pranešė, jog vis dar vyksta gelbėjimo darbai, iš po griuvėsių sklinda po jais įkalintų žmonių balsai.

Prie tragedijos vietos dieną naktį budi du greitosios pagalbos automobiliai, gelbėtojai stengiasi pro griuvėsius prisibrauti prie žmonių.

Pareigūnai tiksliai įvardyti, kiek žmonių palaidota po pastato liekanomis, negali.

Po griuvėsiais įkalintų žmonių ieškoti padeda specialistų komanda iš Izraelio, kuriai talkina specialiai išmokyti šunys.

Ganos nacionalinio nelaimių valdymo centro pareigūnai dėl tragedijos kaltina netinkamai išlietus pastato pamatus, kurie iš nesugebėjo atlaikyti visos konstrukcijos.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad sugriuvusiam prekybos centrui iš viso nebuvo išduotas oficialus leidimas vykdyti savo veiklą, o tai reiškia, jog, prieš prekybos centrui pradedant veiklą, saugos inspektoriai jo nebuvo patikrinę.