„Žinote, mes neturime informacijos šiuo klausimu. Be kokiu atveju prezidento administracija vargu ar gali teikti duomenis apie sveikatos būklę, todėl šiuo atveju neturime jums ką pasakyti“, – žurnalistams pareiškė Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Interfax“.

Atsakydamas į patikslinamąjį klausimą, ar galėjo R. Kadyrovas susitikti su Vladimiru Putinu tariamo vizito į Maskvą metu, Kremliaus atstovas nurodė: „Ne, jokių susitikimų su juo nebuvo.“

JAV Karo studijų institutas (ISW) teigia, kad Rusijos informacinėje erdvėje ilgai trunkantys nuogąstavimai dėl R. Kadyrovo sveikatos rodo, kaip smarkiai V. Putinas yra priklausomas nuo R . Kadyrovo, kalbant apie stabilumo Čečėnijoje užtikrinimą.

„R. Kadyrovo valdžios destabilizavimas būtų didžiulis smūgis V. Putino režimui. Iš dalies todėl, kad stabilumo Čečėnijoje užtikrinimas sukėlus žiaurų ir kruviną karą buvo bene pagrindinė pradinio V. Putino išpopuliarėjimo Rusijoje priežastis. R. Kadyrovas ir kiti Rusijos pareigūnai gali nerimauti, kad tebesitęsiantys gandai apie jo sveikatą neigiamai atsilieps jo (ir V. Putino) režimo Čečėnijoje stabilumui“, – sakoma ISW ataskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją