„The Times“, cituodamas JAV kariuomenės, žvalgybos ir saugumo pareigūnus, teigė, kad kenkėjiška programa gali leisti Kinijos Liaudies išlaisvinimo armijai sužlugdyti JAV karines operacijas, jei Pekinas tam tikru momentu nusiteiks prieš Taivaną.

„The New York Times“ teigimu, paveiktos sistemos gali leisti Kinijai ne tik atjungti vandenį, elektrą ir ryšius su JAV karinėmis bazėmis, bet ir namams bei įmonėms visose JAV.

Ataskaita pateikta praėjus dviem mėnesiams po to, kai „Microsoft“ perspėjo, kad valstybės remiami Kinijos įsilaužėliai įsiskverbė į svarbiausius JAV infrastruktūros tinklus.

„Times“ teigimu, aptikus kenkėjišką programinę įrangą, Baltuosiusoe rūmusoe įvyko daugybė susitikimų, kuriuose dalyvavo aukščiausi kariuomenės, žvalgybos ir nacionalinio saugumo pareigūnai, stengiantis susekti ir sunaikinti kodą.

„The New York Times“ citavo vieną Kongreso pareigūną, sakiusį, kad kenkėjiškų programų operacija prilygsta „tiksinčiai bombai“.

Baltieji rūmai penktadienį paskelbė pareiškimą, kuriame neminima Kinija ar karinės bazės.

„Bideno administracija nepailsdama stengiasi apginti Jungtines Valstijas nuo bet kokių mūsų ypatingos svarbos infrastruktūros sutrikimų, be kita ko, koordinuodama tarpžinybines pastangas apsaugoti vandens sistemas, vamzdynus, geležinkelių ir aviacijos sistemas ir kt.“, sakė Adamas Hodge'as, laikinai einantis Nacionalinio saugumo tarybos atstovo pareigas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją