Tokį pareiškimą ji padarė per spaudos konferenciją Limoje, naujausiems sekmadienio rinkimų rezultatams rodant, kad suskaičiavus 99 proc. balsalapių P. Castillo pirmauja su 50,2 proc. balsų, o jo varžovė turi surinkusi 49,7 procento balsų.

Anksčiau šią savaitę K. Fujimori pareiškė įtarimus dėl „pažeidimų“ ir „sukčiavimo požymių“ prezidento rinkimuose.

Pradėjus balsų skaičiavimą K. Fujimori buvo išsiveržusi į priekį, tačiau P. Castillo ją aplenkė suskaičiavus balsus iš kaimiškų vietovių, kurių gyventojai sudaro jo elektorato šerdį.

P. Castillo surinko daugiausiai balsų balandį vykusiame pirmajame prezidento rinkimų ture, kuriame jo ir K. Fujimori sėkmė daugeliui buvo netikėta. Paskutinėse apklausose prieš sekmadienio balsavimą P. Castillo taip pat nedideliu atotrūkiu lenkė savo varžovę.

Pernai lapkritį, per patį politinės krizės įkarštį, Peru vos per penkių dienų laikotarpį turėjo tris prezidentus.

Naujasis prezidentas turi būti prisaikdintas liepos 28 dieną. Jis pakeis laikinai valstybės vadovo pareigas einantį centristą Francisco Sagasti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)