Tai pranešė „Reuters“, remdamasi aukštais pareigūnais, pranešė „Ukrinform“.

Ukrainos valdžia renka skaitmeninius duomenis iš zonų, kuriose vyksta mūšiai, ir karo siaubiamų miestų, sakė FTB specialusis agentas Alexas Kobzanetsas, anksčiau dirbęs šios agentūros teisės atašė Ukrainoje.

„FTB turi patirties rinkti tokius duomenis, juos analizuoti ir apdoroti“, – sakė A. Kobzanetsas per kibernetinio saugumo konferenciją San Franciske. Pasak operatyvininko, šis darbas apima mobiliųjų telefonų informacijos, DNR mėginių, taip pat iš mūšio laukų paimtų kūno dalių analizę. „Kitas žingsnis – darbas su nacionaliniais JAV paslaugų teikėjais ir tos informacijos perdavimas (...) abonentų informacijos ir geografinės vietos informacijos gavimas, kur tai įmanoma“, – pridūrė A. Kobzanetsas.

Karas Ukrainoje

Anksčiau „Ukrinform“ pranešė, kad Ukrainos pasieniečiai panaudojo veido atpažinimo programinę įrangą „Clearview AI“ ir nustatė daugiau nei 10 tūkst. asmenų, susijusių su Rusijos karo nusikaltimais. Interviu „Ukrinform“ „Clearview“ generalinis direktorius Hoanas Ton-Thatas sakė, kad „technologija padeda ieškant tūkstančių kaltininkų, įvykdžiusių nusikaltimus Bučoje ir kituose Ukrainos miestuose“. „Iš viso mūsų programinę įrangą jau naudoja 14 Ukrainos vyriausybinių agentūrų“, – sakė generalinis direktorius.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją