Koordinuoti areštai įvyko po to, kai prezidentas Vladimiras Putinas prieš keletą dienų nurodė FSB negailestingai imtis griežtų priemonių prieš kovotojus, kuriuos jis pavadino „padugnėmis“ išdavikais.

„Visi septyni sulaikyti Maskvos gyventojai turėjo ryšių su Rusų savanorių korpusu, veikiančiu išvien su Ukrainos kariuomene“, – naujienų agentūroms nurodė FSB.

Kaltinamieji „aptarinėjo būdus vykdyti smurtinius veiksmus prieš teisėtvarkos agentūrų atstovus, karius ir užsieniečius“, – nurodė ji.

Valstybinių naujienų agentūrų paskelbtame vaizdo įraše buvo matyti, kaip FSB pareigūnai įsiveržia į butą ir sulaiko vieną iš įtariamųjų, taip pat parodyta nuotrauka su neva konfiskuotais ginklais.

Kovotojų grupuotės, kurios, jų pačių teigimu, yra sudarytos iš Maskvos invazijai nepritariančių Rusijos piliečių, prisiėmė atsakomybę už keletą įžūlių Rusijos teritorijoje įvykdytų išpuolių.

Po praėjusią savaitę įvykdytų reidų, kurių taikiniu buvo Rusijos pasienio Kursko ir Belgorodo regionai, V. Putinas nurodė FSB bausti šiuos kovotojus, „nepaisant jokios senaties“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją