Anot „FSB informatoriaus“, po užsitęsusios ir nesėkmingos Rusijos invazijos į Ukrainą rusų saugumo tarnybas apėmė chaosas, o nepasitenkinimas nuolat auga.

Tokie rusų žvalgybininko teiginiai neva išsakyti jo laiškuose Vladimirui Osečkinui – ištremtam Rusijos aktyvistui ir žmogaus teisių grupės Gulagu.net įkūrėjui.

Pats V. Osečkinas „The Times“ teigė, kad rizika, kurią prisiėmė informacija dalintis pradėję rusų agentai, rodo nuolat augantį jų pyktį dėl V. Putino vykdomos politikos ir Vakarų sankcijų poveikio FSB pareigūnams, kurie „nebegalės atostogauti savo vilose Italijoje ir nuvežti savo vaikų į Paryžiaus Disneilendą“.

Kalbėdamas iš savo namų Prancūzijoje, kur gyvena nuo 2015 metų, V. Osečkinas dėstė:

„Putinas 20 metų kūrė stabilumą Rusijoje. FSB pareigūnai, policininkai, valstybės kaltintojai – vadinamieji sistemos žmonės – galėjo gyventi gerą gyvenimą. Bet dabar viskas baigėsi. Jie pripažįsta, kad šis karas yra katastrofa ekonomikai, žmonijai. Jie nenori grįžti į Sovietų Sąjungą.“

Vakarų sankcijos yra taikomos ir V. Putiną ilgus metus supusiems Rusijos oligarchams. Ar jos yra prasmingos, CNN paklausė buvusio naftos magnato, rusų verslininko Michailo Chodorkovskio.

„Oligarchai yra Putino įtakos instrumentai ir sužinoti, kas iš jų nutraukė santykius su Putinu būtų galima tik tada, kai jie iš tiesų viešai jį pasmerktų ir pripažintų, kad jis yra karo nusikaltėlis.
O jei taip neatsitiks, vadinasi, jie vis tiek priklauso nuo Putino ir yra tiek pavojingi“, – teigė jis.

„Daugelį metų Rusijoje klestinti korupcija dabar padeda ukrainiečiams. Mane iš tikrųjų labai nustebino Rusijos nepasirengimo karui lygis. Karui, kurį pradėjo ji pati“, – pridūrė M. Chodorkovskis.

V. Putino pradėtas karas Ukrainoje tęsiasi jau mėnesį. Pati Rusija kovo pradžioje tėra paskelbusi, kad karo Ukrainoje metu žuvo kiek mažiau nei 500 jos karių, dar 1600 buvo sužeista.

Tačiau, anot NATO pareigūnų, Ukrainoje jau žuvo 7-15 tūkst. rusų karių, o sužeistųjų skaičius gali viršyti ir 30 tūkst.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės