Gulėdamas ant žemės, O. Sencovas įraše kalba apie sužalojimus skeveldromis. Jis su kitais sužeistais bendražygiais esą buvo nuvežtas į ligoninę.

Kryme gimęs ukrainietis O. Sencovas 2014 m., po Rusijos įvykdytos Ukrainos pusiasalio aneksijos, ten buvo sulaikytas. Po metų kino kūrėjui Rusijoje skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė dėl tariamo teroristinių išpuolių planavimo. Be to, O. Sencovas buvo apkaltintas naryste ultranacionaliniame Ukrainos judėjime „Dešinysis sektorius“.

O. Sencovas atmetė jam keliamus kaltinimus ir pasakojo apie kankinimus, kuriais institucijos mėgino išgauti iš jo prisipažinimą. Užsienyje jis buvo laikomas politiniu kaliniu. 2019 m. O. Sencovas atgavo laisvę po pasikeitimo kaliniais.

Rusijai įsiveržus į Ukrainą, O. Sencovas Kyjive užsiregistravo savanoriu. Pastaruoju metu jis kovojo Zaporižios srityje, jam buvo suteiktas jaunesniojo leitenanto laipsnis.

O. Sencovas kine debiutavo 2012 m. su savo filmu „Gamer“. 2021-aisiais jis baigė kurti trilerį „Rhino“, prie kurio dirbo prieš sulaikymą. 2018 m. O. Sencovas apdovanotas Sacharovo premija.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją