Šios priemonės, kurią jau patvirtino valstijos Senatas, tikslas yra užkirsti kelią tokioms tragedijoms kaip 2018-ųjų vasarį Floridos Parklando vidurinėje mokykloje įvykusios šaudynės, nusinešusios 17 gyvybių. Įstatymą dabar turės pasirašyti Floridos gubernatorius respublikonas Ronas DeSantisas.

Šio teisės akto šalininkai sako, kad ginkluoti mokytojai gali išgelbėti gyvybių, jei mokykloje kiltų šaudynės. Minimas įstatymas leis mokytojams savanorišku pagrindu turėti šaunamųjų ginklų mokyklų teritorijose, bet prieš tai jie turės baigti 144 valandų kursus.

Tuo metu kritikai perspėja, jog gali įvykti nelaimių, nes mokytojams tektų ne tik mokyti vaikus, bet ir prižiūrėti tvarką. Be to, šaudynių atveju, teisėsauga gali palaikyti ginkluotą mokytoją užpuoliku.

„Mokytojų apginklavimas yra tragedijos receptas – neatsakingas planas, apsunkinsiantis aktyvių šaulių situacijas“, – tvirtino Floridos Atstovų Rūmų narė, demokratė ir buvusi Orlando policijos vadė Val Demings.

„Tikrasis sprendimas yra neleisti ginklams patekti į netinkamas rankas“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė V. Demings.