Tyrėjai jau nustatė, kad gruntas lėtai besiplečiančioje įgriuvoje aplink namą yra labai purus, todėl manoma, kad galiausiai gali prasmegti visas namas.

37 metų Jeffas Bushas tikriausiai žuvo per penktadienį įvykusį siaubo filmo scenarijaus vertą incidentą, kai vyras pradingo po miegamuoju atsivėrusioje smegduobėje. Šiurpų įspūdį dar labiau sustiprino televizijos kabelis, dingstantis prarajoje.

Smegduobės Floridoje yra įprastas reiškinys - šioje valstijoje netgi galioja įstatymas, įpareigojantis nekilnojamojo turto draudimo bendroves suteikti galimybę apsidrausti nuo tokių incidentų.

Apie 6 metrų skersmens ir 6 metrų gylio įgriuva ketvirtadienį pralaužė pastato betonines grindis, kai šio incidento centre atsidūrusiame name Tampos apylinkėse žmonės ruošėsi eiti miegoti.

Smegduobė atsivėrė su garsiu trenksmu - atrodė, kad į namą rėžėsi automobilis, todėl J.Busho brolis spruko iš pastato.

Jeremy Bushas sakė įšokęs atsivėrusią duobę, tačiau brolio ten nepamatė. Jį patį prireikė gelbėti - vienas šerifo padėjėjas padavė vyrui ranką ir ištraukė, aplink byrant žemėms.

"Grindys toliau griuvo, žemė smuko gilyn, tačiau man tai nerūpėjo. Norėjau išgelbėti savo brolį, - ašarojantis Jeremy Bushas penktadienį sakė stovėdamas kaimynų namo kieme. - Tačiau nieko negalėjau padaryti."

"Galėčiau prisiekti, kad girdėjau jį šaukiantį mano vardą, prašantį pagalbos", - pridūrė jis.

Gelbėtojai nuleido į smegduobę specialią įrangą, tačiau jokių gyvybės ženklų neaptiko, sakė Hilsboro apygardos ugniagesių gelbėtojų tarnybos atstovė Jessica Damico.

Po žeme prasmego drabužių spinta, televizorius ir didžioji dalis Jeffo Busho lovos.

"Mačiau tik televizijos kabelį, dingstantį duobėje. Mačiau lovos kampą, spyruoklinio čiužinio kraštą ir lovos rėmą", - pasakojo Jeremy.

Per penktadienio vakarą surengtą spaudos konferenciją apygardos administratorius Mike'as Merrillas sakė, kad minėtas namas yra "smarkiai nestabilus". Pasak jo, niekam nebeleidžiama kelti kojos į pastatą, baiminantis, kad žemė gali vėl įgriūti ir žūti daugiau žmonių. Gruntas aplink namą yra labai purus, todėl įgriuva veikiausiai dar padidės.

Inžinieriai sakė, kad jiems gali tekti nugriauti nedidelį dangaus mėlynumo spalva nudažytą pastatą, nors 1974 metais pastatytas namas su keturiais miegamaisiais ir betoninėmis sienomis iš pažiūros atrodo nenukentėjęs.

Floridoje dažnai atsiveria karstinės smegduobės, kai vanduo išplauna ertmes negiliai slūgsančiose korėtose klintyse. Vienos įgriuvos, atsivėrusios 1981 metais netoli Orlando miesto, skersmuo padidėjo iki 122 metrų. Tada smegduobė prarijo penkis sportinius automobilius, dviejų įmonių pastatų didžiąją dalį, vieną gyvenamąjį namą ir olimpinio plaukimo stadiono giliąją dalį.

Vien Hilsboro apygardoje užregistruota daugiau nei 500 smegduobių nuo 1954 metų, kai vyriausybė pradėjo fiksuoti šiuos incidentus, pranešė Floridos aplinkos apsaugos agentūra.

Jeremy Bushas sakė, kad kažkoks žmogus prieš porą mėnesių sukinėjosi aplink jų namą, ieškodamas potencialių įgriuvų ir kitų grėsmių - matyt, dėl draudimo reikalų.

"Jis sakė, kad mūsų namui niekas negresia. Niekas. Ir po poros mėnesių žuvo mano brolis. Smegduobėje", - skundėsi vyras.

Incidento metu name buvo šeši žmonės, tarp jų Jeremy Busho žmona ir jų dviejų metų dukrelė. Jeremy sakė, kad jo brolis dirbo priežiūros darbus - pavyzdžiui, rinkdavo šiukšles prie plentų.