Pasak Honkongo policijos, vienas tarptautinės įmonės finansų darbuotojas buvo apgautas ir išmokėjo 25 mln. dolerių, praneša CNN.

Per sudėtingą sukčiavimą darbuotojas buvo apgautas vaizdo pokalbyje su, jo manymu, keliais kitais personalo nariais, tačiau iš tikrųjų jie visi buvo netikri, penktadienį pranešė Honkongo policija.

„(Per) kelių žmonių vaizdo konferenciją paaiškėjo, kad visi [jis matė] buvo netikri“, – miesto visuomeniniam transliuotojui RTHK sakė vyresnysis viršininkas baronas Chanas Shun-chingas.

Jis sakė, kad darbuotojui kilo įtarimas po to, kai jis gavo pranešimą, kuris tariamai buvo iš JK įsikūrusios bendrovės vyriausiojo finansų pareigūno. Iš pradžių darbuotojas įtarė, kad tai buvo sukčiavimo el. laiškas, nes jame buvo kalbama apie būtinybę atlikti slaptą sandorį.

Tačiau darbuotojas po vaizdo skambučio atmetė savo ankstyvas abejones, nes kiti dalyvavę žmonės atrodė ir skambėjo taip, kaip kolegos, kuriuos jis atpažino, sakė pareigūnas.

Manydamas, kad visi kiti skambinantys buvo tikri, darbuotojas sutiko pervesti iš viso 200 milijonų Honkongo dolerių – apie 25,6 milijono dolerių, pridūrė policijos pareigūnas.

Šis atvejis yra vienas iš kelių naujausių epizodų, kai manoma, kad sukčiai naudojo gilią klastotę technologiją, kad pakeistų viešai prieinamą vaizdo įrašą ir kitą filmuotą medžiagą, kad išviliotų iš žmonių pinigus.

Penktadienį spaudos konferencijoje Honkongo policija pranešė sulaikiusi šešis asmenis, susijusius su tokiomis sukčiavimo priemonėmis.

Pareigūnas sakė, kad aštuonios pavogtos Honkongo asmens tapatybės kortelės, kurias savininkai pranešė, kad jas pametė, buvo panaudotos 90 prašymų paskolai gauti ir 54 banko sąskaitų registracija praėjusių metų liepos–rugsėjo mėn.

Pasak policijos, mažiausiai 20 kartų dirbtinio intelekto klastotės buvo naudojamos veido atpažinimo programoms apgauti imituojant tapatybės kortelėse pavaizduotus žmones.

Sukčiavimas, susijęs su netikru finansų direktoriumi, buvo nustatytas tik tada, kai darbuotojas vėliau susisiekė su pagrindinės korporacijos buveine.

Honkongo policija neatskleidė nei įmonės, nei darbuotojo vardo ar duomenų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją